Matador

Matador

Марката Matador, част от Continental Tyre Group, се произвежда в Европа и стои зад широка гама от достъпни и висококачествени гуми.

С повече от 90 години опит в производството на гуми, марката Matador представя множество модели, разработени с изискванията на двата производителя и благодарение на инженерната експертиза на Continental.

Гуми Matador се произвеждат за нуждите на повечето автомобили, ванове и 4х4, като във всяка категория гумите се представят много добре в сравнителни тестове, особено по параметри, свързани с представяне на мокър път.

Историята на Matador датира от началото на миналия век. Създадена през 1905 година, започва бизнеса си предимно с гумени маркучи за противопожарни системи. От 1925 година започват да произвеждат гуми, което ги прави първите в бивша Чехословакия. Още тогава започват да си партнират с Skoda и Tatra в развитието на новите си продукти. През 1946 година Matador е национализирана от комунистическия режим в държавата. 

Близо 50 години по-късно, през 1995 година, е реституирана. Три години по-късно създават дружеството Continental Matador, в което заедно с германската компания стартират производство на тежкотоварни гуми за камиони. През 2007 година Continental придобива 51% от акциите на Matador, а през 2009 година изкупуват всички 100%.

Matador изнася извън граница 87% от продукцията си в 80 държави. Най-големите пазари са САЩ, Великобритания и Германия. 

Разгледайте всички гуми Matador, предлагани от Примекс.

Всесезонни

Абонирай се за нашия E-mail бюлетин: