Доверен партньор на пътя Национален телефон English

Калкулатор за гуми

Основни правила
Преди да извършите каквото и да е преобразуване:

  • Уверете се, че гумата, която възнамерявате да поставите на мястото на оригиналната гума, има индекс на натоварване и символ на скоростта, които отговарят на спецификациите на автомобила, особено в случай на допълнително натоварване или повишена скорост.
  • Спазвайте съответното действащо законодателство.
  • Проверете дали диаметърът и широчината на джантите отговарят на препоръките на *ETRTO за избрания размер гума (информация за джантата и подходящите за нея гуми може да се открие и в документацията, предоставяна от производителя на гумите).
  • Проверете дали има достатъчно място между гумата и калобраните, за да бъде поставена новата гума без това да създаде каквито и да са механични проблеми или да влоши управляемостта на автомобила.
  • Помнете, че е необходимо да се предвиди допълнително пространство, ако през зимата на гумите се налага поставянето на вериги.


*ETRTO - Европейска техническа организация за гуми и джанти

Изработка на сайт: Studio UXP
Coming soon!

Доволни ли сте от Примекс?

Уважаеми клиенти,
С цел по-пълно удовлетворяване на Вашите потребности Ви молим да попълните този кратък въпросник относно посещението Ви в центрове Примекс – гуми и сервиз. Вашето мнение е важно за нас.

Вашата анкета е изпратена успешно!

Благодарим Ви, че участвахте в анкетата на Примекс. Вашето мнение ще ни помогне да подобрим качеството на нашата услуга.

 

Екипът на Примекс