Pirelli

P-Zero PZ4

Сезон : Летни гуми

Нов модел летни гуми на Pirelli с ултра висока производителност, създадени на база опита на Pirelli във Формула 1 и разработени за оригинално вграждане в някои от най-престижните марки леки автомобили – Audi A3 и S3, Lamborghini Huracan LP 580-2 и Porsche Boxster, Cayman и 911. 

Като всяка оригинална гума с маркировка P Zero, P Zero 4 е съобразена с конкретното приложение. Специалната смес от силика и въглерод може да бъде адаптирана към нуждите на производителя на автомобила, за да гарантира най-добрата комбинация от управление и сцепление върху мокър и сух път, комфорт, дълготрайност и икономия на гориво. 

Гумата е с асиметричен дизайн на шарката на протектора, който се различава в зависимост от това дали гумата е пригодена за оригинално вграждане в спортен или луксозен автомобил. Така например при спортните автомобили външното рамо на гумата е с дизайн, фокусиран върху управление на сухо, сцепление и странична стабилност, докато при луксозните автомобили външното рамо е „настроено“ да подобри комфорта, нивото на шум и страничната устойчивост на аквапланинг. Гумите P Zero 4, които не са за оригинално вграждане, са с дизайн на външното рамо, типичен за спортните коли, и с широки периферни канали за ефективно отвеждане на водата и устойчивост на аквапланинг.

 

Абонирай се за нашия E-mail бюлетин: